Ciasto:
Krem:
Polewa:
Potrzebujemy także:
Najpierw ubijamy trzy jajka.
Następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy. Gdy wszystko jest już dobrze ubite, powoli dodajemy olej, a następnie mleko na przemian z mąką, z którą mieszamy proszek do pieczenia i kakao. Ciemne ciasto wylewamy na wysmarowany tłuszczem i posypany mąką dużą formę z brzegami.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C. około 20 minut (obserwuj). W międzyczasie przygotujemy krem. Z 500 ml mleka, 1 szklanki cukru pudru i dwóch kawałków budyniu waniliowego, w większym garnku – ugotuj gęstą masę, do jeszcze gorącego wymieszaj zmiękczone masło, ubij razem.
Dodaj 500 g miękkiego twarogu, wymieszaj na gładką śmietanę. Rozłóż krem równomiernie na schłodzonym upieczonym cieście. Nasączone ponczem biszkopty ułożyć na krem na całej powierzchni. Biszkopty posmarować bitą śmietaną.
Comments are closed.