Każde Twoje ulubione ciasto dzięki temu dodatkowi będzie wyglądał jeszcze piękniej i oryginalnie!
Zacznij od żelatyny. Weź małą miskę i wlej do niej wodę (40 ml). Wsyp żelatynę i wymieszaj. Odstaw na około 20 minut.
Wlej pozostałą wodę do garnuszka, dodaj cukier i miód. Dobrze wymieszaj.
Wstaw garnek na kuchenkę. Gdy mieszanina się zagotuje, trzymaj ją na ogniu nie dłużej niż dwie minuty.
Teraz wyłącz grzanie i wlej do pojemnika pozostałą żelatynę i mleko skondensowane.
Weź tabliczkę czekolady i pokrusz ją na małe kawałki. Umieść ją w pojemniku z pozostałymi produktami. Teraz musisz wszystko dobrze wymieszać. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Następnie weź sitko i przelej przez nie polewę.
Ułóż swoje ciasto na kratce, a pod nią dużą miskę lub patelnię. Podczas nalewania polewy na placek nadmiar spłynie do tego pojemnika.
Comments are closed.