Dzięki niej Twoje wypieki nabiorą niesamowitego wyglądu. Polewa na ciasto 'Czekoladowe lustro.

Myślę, że jeszcze nie próbowałaś tak wyjątkowej polewy. Dzięki niej Twoje wypieki nabiorą niesamowitego wyglądu.

Każde Twoje ulubione ciasto dzięki temu dodatkowi będzie wyglądał jeszcze piękniej i oryginalnie!

Składniki:

  • Cukier – 170 gr
  • Miód – 160 gr
  • Czekolada mleczna – 170 gr
  • Woda – 100 ml
  • Żelatyna – 1,5 łyżki stołowej
  • Mleko skondensowane – 200 gr

Ciasto Czekoladowe Lustro

Sposób przygotowania:

Zacznij od żelatyny. Weź małą miskę i wlej do niej wodę (40 ml). Wsyp żelatynę i wymieszaj.  Odstaw na około 20 minut.

Wlej pozostałą wodę do garnuszka, dodaj cukier i miód. Dobrze wymieszaj.

Wstaw garnek na kuchenkę. Gdy mieszanina się zagotuje, trzymaj ją na ogniu nie dłużej niż dwie minuty.

Teraz wyłącz grzanie i wlej do pojemnika pozostałą żelatynę i mleko skondensowane.

Weź tabliczkę czekolady i pokrusz ją na małe kawałki. Umieść ją w pojemniku z pozostałymi produktami. Teraz musisz wszystko dobrze wymieszać. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.

Następnie weź sitko i przelej przez nie polewę.

Ułóż swoje ciasto na kratce, a pod nią dużą miskę lub patelnię. Podczas nalewania polewy na placek nadmiar spłynie do tego pojemnika.

Zacznij wylewać polewę na ciasto ruchem okrężnym od środka do krawędzi ciasta. Gotowe! Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!