Soczyste, pachnące nadzienie i niesamowicie chrupiąca skórka zachwycą każdego … Przygotuj te danie a z pewnością się nie rozczarujesz!
1. Zacznij od nadzienia. Obierz grzyby i pokrój w paski. Cebulę pokrój w półpierścienie i lekko podsmaż na patelni.
2. Ser zetrzyj na tarce, koper posiekaj. Wymieszaj cebulę, grzyby, ser i koperek, lekko posól.
3. Wieprzowinę lub fileta z kurczaka pokrój i rozbij na kotlety średniej wielkości i grubości. Mięso posól i popieprz do smaku. Rozłóż około 1 łyżkę nadzienia na każdy kotlet.
4. Złóż krawędzie mięsa razem, tworząc coś na rodzaj koperty.
5. Obierz ziemniaki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wbij jajko na jeden głęboki talerz, a na drugi mąkę.
6. Panieruj każdy kotlet w mące, następnie w jajku, a na końcu w tartych ziemniakach. Smaż kotlety na oleju roślinnym po obu stronach aż na złoty kolor.
7. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C i umieść w nim kotlety na 15 minut. Gotowe! Możesz podawać je z dowolnymi warzywami, sałatką lub ziołami. Miłośnicy pikantnych potraw mogą jeść je z dodatkiem musztardy lub innego pikantnego sosu.
Comments are closed.