Pasta jajeczna, którą każdy pokocha bez wyjątku. Szybki i prosty przepis

Jak zrobić wyśmienitą pastę jajeczną, która zasmakuje każdemu? Przedstawiam szybki i smaczny przepis na pastę jajeczną!

Urozmaicone kanapki każdego poranka i wieczora? Pasta jajeczna to doskonały i pyszny sposób na każdą kanapkę! Można dodać do niej rozmaite dodatki, np. zioła, szczypiorek lub pietruszkę. Cała rodzina będzie zadowolona z takiego posiłku, ponieważ każdy może dodać swój ulubiony dodatek do pasty.

Składniki pasty jajecznej:

  • jajka (6 sztuk)
  • serek topiony (2 łyżki stołowe)
  • majonez lub śmietana (1 łyżka)
  • kurkuma (0,5 łyżeczki)
  • sok z cytryny (1 łyżeczka)
  • starta cebula (2 łyżeczki)
  • czarny pieprz, świeżo zmielony (wedle uznania, do smaku)
  • sól (wedle uznania, do smaku)
  • ulubione zioła/szczypiorek/pietruszka

Przygotowanie:

Jajka należy ugotować na twardo. Następnie obrać i pognieść widelcem. Teraz dodaj resztę składników i dokładnie wszystko wymieszaj. Gotową pastę jajeczną odłóż do lodówki i wyjmij za około godzinę. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!