Zrobisz ją w kilka chwil. Domowa Chałwa – O wiele lepsza niż sklepowa.

Od dawna wiadomo, że cokolwiek stworzone w domu jest lepsze i zdrowsze od produktów. które można zakupić w sklepie.

Wersje sklepowe chałwy mają w sobie dodatkowe utwardzacze oraz substancje utrwalające. Zamiast miodu mają w składzie olej palmowy. W trosce o nasze zdrowie, lepiej przygotować taka chałwę w domu samodzielnie.

Chałwa powinna zawierać miód oraz mielone ziarna, bo to jest właśnie spaja całość w jedna spójną i smaczną masę.

Chałwę uwielbiają zarówno dorośli jak i dzieci. Nie znam osoby, która nie lubi tego przysmaku. Samodzielne przygotowanie chałwy jest wręcz banalnie proste.

Składniki tej chałwy są całkowicie naturalne i zdrowe.

Mimo, że większość zdrowych rzeczy jest raczej mało smaczna, to ta chałwa jest tego przeciwieństwem. Jest jednocześnie smaczna i zdrowa.

Dodatkowo czas wykonania takiej chałwy to nie więcej niż 10 minut. Taka chałwa jest idealnym dodatkiem do pysznej kawy lub aromatycznej herbaty.

Składniki:

  • 200 g – nasion słonecznika
  • 100 g – orzechów arachidowych
  • 2 – 3 łyżki – płynnego miodu (jego ilość najlepiej dostosować do uwielbianej prze nas konsystencji chałwy)

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!