Szybki i smaczny deser z połączenia czekolady, delikatnych kremów oraz orzechów – Podbije podniebienia wszystkich gości oraz rodziny.

Niesamowicie prosty i szybki w wykonaniu przepis na ciasto biszkoptowo-śmietanowe. Zaskocz znajomych i rodzinę wyjątkowym smakiem stworzonego deseru. Do dzieła.

Potrzebne składniki

Dolna warstwa:

  • 150 ml mleka
  • 200 g długich biszkoptów

Polewa:

  • 30 ml mleka
  • 40 g masła
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g płatków migdałowych

Krem:

  • 300 g masła
  • 200 g cukru
  • 5 sztuk żółtek jaja

Pudding:

  • 400 ml mleka
  • 40 g budyniu o smaku waniliowym
  • 75 g cukru
  • 10 g cukru waniliowego

Warstwa środkowa ciasta:

  • 75 g mąki
  • 160 g cukru
  • 5 sztuk białek jajek
  • 250 g orzechów włoskich

Sposób przygotowania

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!