Obierz ziemniaki i zetrzyj je na grubej tarce. Dodaj jedno jajko. Dopraw solą i wymieszaj.
Tę masę ziemniaczaną układamy na blacie w kilka naleśników.
Pozostałe trzy jajka rozbić do miski, posolić i ubić widelcem. Do drugiej miski wsypać mąkę.
Przecinamy piersi z kurczaka wzdłuż aby stworzyć kieszonki. Ser pokrój w cienkie plasterki. Kładziemy go na mięsie i składamy.
Następnie przykryj nadziewane kawałki kurczaka folią spożywczą. Uderz mięso tłuczkiem.
Mięso zawijamy w mąkę, a następnie w jajka. Kładziemy go na placku ziemniaczanym i przykrywamy drugą warstwą ziemniaków.
Tak przygotowane kawałki układamy na rozgrzanej patelni z oliwą. Z obu stron smażymy na złoty kolor.
Podawać z ulubionym dodatkiem lub z sałatką.
Comments are closed.