Miękka w środku, a chrupiąca na zewnątrz podbije serce nie jednego domownika. Smakuje tak wyśmienicie, że nawet dzieci, które grymaszą przy jedzeniu warzyw, będą się nią chętnie zajadać!
Umyj średniej wielkości cukinię i odkrój końce. Następnie pokrój ją w plastry o grubości około 0,5 cm i rozłóż na desce. Po obu stronach skrop warzywo sokiem z cytryny i odstaw na co najmniej 1/2 godziny. Natrzyj obie strony pieprzem, solą i curry, możesz dodać jeszcze więcej ulubionych przypraw lub ziół …tymianek, oregano, rozmaryn itd.
Następnie wsyp mąkę do talerza i obtocz w niej plasterki cukinii. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i połóż plasterki cukinii. Gdy tylko dolna część zarumieni i odwróć na drugą stronę. Smażona cukinia jest gotowa! Smacznego!
Comments are closed.